Avondje vleermuizen luisteren

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 23:45

Sinds enige tijd heb ik de beschikking over een Magenta Bat 5 detector, dit apparaatje maakt de echolocatie van de verschillende vleermuizen hoorbaar voor mensen.

Ik ben vanavond in de bebouwde kom van de gemeente Krimpen aan den IJssel, vleermuizen gaan luisteren. De verschillende locaties had ik aan de hand van andere waarnemingen voorbereid. 

Middenweteringpark

Het eerste gebied die ik had voorbereid om te gaan luisteren, was het Middenweteringpark. Deze locatie leverde verschillende Laatvliegers en een groot aantal Gewone Dwergvleermuizen op. 

Sporthal Groenendaal en Krimpenerwaard College

De tweede locatie waar ik deze avond heb geluisterd was rond het Krimpenerwaard College en de sportvelden er omheen. Dit leverde een gewone dwergvleermuis op aan de kant van het schoolplein, gehoord vanaf de Vijfkamp (straat achter de school).

Bevestiging Ruige Dwergvleermuis

Als laatste de locatie bezocht waar al enkele avonden een mogelijk Ruige Dwergvleermuis werd gezien en gehoord. Met de detector op de juiste frequentie ingesteld kon door mij worden bevestigd dat het daadwerkelijk op een Ruige Dwergvleermuis gaat.

Keer mee vleermuizen luisteren

Benieuwd naar de verschillende soorten, ga dan een keer mee vleermuizen luisteren. Aanmelden is verplicht!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.